Hər il 48 milyon xəstəlik? ABŞ-da qida zəhərlənməsi riskləri artıb

ABŞ-da hər il 48 milyon insan qida zəhərlənməsinə yoluxur. Yeni hesabatda təhlükəli sayılan 10 əsas qida məhsulu açıqlanıb – listeriya və salmonella riskləri artır.

06.06.25 - 10:13
 0  5
Hər il 48 milyon xəstəlik? ABŞ-da qida zəhərlənməsi riskləri artıb
ABŞ-da qida təhlükəsizliyi ilə bağlı xəbərdarlıq edilən məhsullardan ümumi görüntü @independent.co.uk

Mediahub.az-da reklam xidməti

Mediahub.az-da reklam xidməti

ABŞ-da ən riskli 10 qida açıqlandı – listeriya və salmonella təhlükəsi

“The Independent”-in yazdığına görə, ABŞ-da hər il 48 milyon insan qida zəhərlənməsinə yoluxur, 3 min nəfər isə həyatını itirir.

“Consumer Reports”un yeni hesabatına əsasən, çiy süd, yumurta, kahı, soğan, kök, pendir, xiyar və bişmiş toyuq məhsulları hazırda ən riskli 10 qida sırasındadır.

Son Xəbərlər
Xiaomi 15 Ultra Qlobal Versiyası
Xiaomi 15 Ultra Qlobal Versiyası

Xiaomi yeni flaqman modeli Xiaomi 15 Ultra-nı qlobal satışa çıxaracağını təsdiqlədi. HyperOS 2.0 ilə yeni dövr başlayır!

Samsung-un Üçqatlanan Telefonu
Samsung-un Üçqatlanan Telefonu

Samsung, Galaxy Unpacked tədbirində üçqatlanan telefon konseptini təqdim etdi. Yeniliklər haqqında daha çox məlumat əldə edin.

Realme GT 7
Realme GT 7: Ən Ucuz Smartfon

Snapdragon 8 Elite çipi ilə Realme GT 7 fevral ayında təqdim ediləcək. Yeni xüsusiyyətlər və uyğun qiymət gözləyir.

Ən təhlükəli bakteriyalar arasında salmonella, listeriya və E. coli ön sıralardadır.

Həkimlər və CDC xüsusilə uşaqlar, hamilə qadınlar və yaşlıları bu məhsullara qarşı daha diqqətli olmağa çağırır.

Məhsulların yaxşı yuyulması, bişirilməsi və saxlanma şəraitinə əməl olunması bu riskləri minimuma endirə bilər.

Bu xəbəri necə dəyərləndirirsiniz?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Anar Mirzəyev Bu, mənim sevdiyim işdir və bu işdən zövq alıram. Xəbər və məqalələr yaratmaq, onları araşdırıb təqdim etmək mənim üçün çox maraqlıdır. Oxucularla dəyərli və maraqlı məlumatları paylaşmaqdan böyük məmnunluq duyuram.